Avenue Q på Maximteatern
Recensioner [2007-02-20]

Avenue Q på Maximteatern


Tänk dig tv-programmet Mupparna, fast med snusk och fördomar. Då får du Avenue Q, en slags vuxen dockteater- musikal. Modigt tänkte jag. Eller idiotiskt. Svårt att avgöra. Däremot är det så typiskt att stoppa in porr och rasism.

Fast så klart, vem fan går annars och ser vuxen dockteater tänkte jag. Ord som jag tar tillbaka. Det här bör alla vuxna gå och se!


På en av de ruffigaste gatorna i stan möter vi den förvirrade Princeton. Han är nyutexaminerad och letar efter en mening. Meningen med livet. Han stöter ihop med den brokiga skaran som huserar på Avenue Q. Romantiska förskolelärarinnan Kate Monster som får lite ludd i ögonen ibland. Artisten Lucy the Slut som vill ligga med alla killar hon ser. Garderobsbögen Rod, rasistiska japanen Christmas Eve, snyltaren Nick och porrsurfaren Trekkie Monster. Rasism, sex på första daten och förstås mer porr – ja den här föreställningen rymmer allt.


De suveräna sångarna lyckas nästan övertyga mig om att dockorna är riktiga. Därför kan jag inte låta bli att bli lite smått kär i de olika figurerna, hur groteska och fula i munnen dom än är. ”De e skit att va ja” heter en av de första låtarna. Man kan tycka att det ska vara skitsvårt att manövrera dockan, sjunga och spela teater samtidigt. Men det verkar skitenkelt. Och kul. Det som att all skit, liksom gödsel, sprider glädje ut i publiken. För det här är faktiskt riktigt jävla skitbra. Dock inte helt rumsrent så man bör inte ta med sig de allra minsta.

Kajsa Lindh

Share/Bookmark
Vilket betyg vill du ge föreställningen? (13 st)

För att sätta ditt betyg, för musen över Nummersymbolerna nedan och klicka på exempelvis symbol nummer 3 om du vill ge betyget 3.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare

6
 1. Eve 2007-02-21 11:24

  Tunt! Tunt och riktigt tråkigt! Platta skämt! Ett plus för duktiga dockförare och sånginsatser!

 2. sanna 2007-02-23 11:53

  värt att se. helt underbar! ett måste för alla som har skrattet inom sig, skrattet kommer inte stanna inne. Helt underbar musikal, även om du inte tycker om musikaler kommer du att kunna gilla Avenue Q!

 3. Tommy 2007-02-23 02:12

  Trivsamt. Underhållande, imponerande, gemytligt och roligt.

  Främsta behållning – De två Dåliga-ideer-björnarna

  Tristas – Väldigt amerikansk. Hur identifierar man sig med att längta tillbaka till college?

 4. Lisa 2007-02-23 03:04

  Fantastiskt! Avenue Q knockar sverige med en ny fantastisk musikal! Något liknade har vi aldrig sett! Musikalen är grov i munnen, men det blir bara hur roligt som helst till deom trallvänliga melodierna. Det faktum att musikalen bygger på dockor gör saken bara ännu bättre! Allt blir mer tillåtet när det är just dockor. Det gör det lättare att uttrycka sig i så som porr, sex och rasism. Såg den i London, måste säga att svenska versionen är snättet vassare! Kul kul! Alla borde gå och se denna underbara musikal på Maximteatern i Stockholm!

 5. Thomas 2007-02-26 05:06

  Succé. Otroligt rolig,har aldrig skrattat så mycket på någon annan teater/musikal som denna! GÅ OCH SE DEN, det är ett måste!!!

 6. Holger 2007-04-17 02:00

  Vill se! Vill se den, har hört blandad kritik, men jag tror att jag skulle tycka att den är riktigt rolig.