"O, kunde vi åter nå till vår bas, nu när vi upptäckt vad vårt rymdskepp är: en liten blåsa i Guds andes glas." Ur Aniara. Foto: Petra Hellberg
Recensioner [2013-11-12]

En lunchrast i rymden

Aniara.2
Text: Harry Martinson
Scen: Klara soppteater
Ort: Stockholm
Regi: Helge Skoog
Scenografi: Sven Haraldsson
Musik och ljuddesign: Fredrik Meyer
Ljus: Albin Flinkas
Medverkande: Albin Flinkas
Länk: Kulturhuset Stadsteatern


RECENSION/SOPPTEATER. Aniara har fått en ny kapten. Albin Flinkas tog i förra veckan över Helge Skoogs soppteaterföreställning efter 30 år. Anna Hedelius gör en rymdresa på Klara soppteater.

Helge Skoog har rattat monologversionen av Aniara i 30 år. Dessvärre lyckades jag inte en enda gång se den, men utan denna jämförelse tror jag ändå att jag kan säga att den variant Albin Flinkas nu gör, kommer att stå sig. Elegant växlar han mellan rollerna i Harry Martinsons lika vackra som mystiska rymdepos om livet på goldondern Aniara.

Han guidar oss mellan samlingssal, danssalong, planetariedäck och tankens kartotek. Med oss dansar han yurg, demonstrerar kittelsektens förehavanden och kliver in i rollerna som ljuva Libidel och högkomiker Sandon med en tusenhövdad publik.

Jag har alltid varit förtjust i Flinkas och alltid tyckt att han får för små roller i Stadsteaterfabrikens produktioner. Här får han glänsa ensam på den soppteater som han själv numera är konstnärlig ledare för. Hans Aniara.2 är absolut värd ett besök på den lilla trevliga lunchteatern för oss människor i Doris dalar.

Anna Hedelius

Share/Bookmark
Vilket betyg vill du ge föreställningen? (6 st)

För att sätta ditt betyg, för musen över Nummersymbolerna nedan och klicka på exempelvis symbol nummer 3 om du vill ge betyget 3.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tyck till!