Nyheter [2002-02-28]

Kärlekslängtan i Västernorrland

Som en ängel stiger strippan Alice ner till jorden för att se hur Londons människor har det med sitt kärleksliv. Hon möter tre kärlekslängtande människor i Patrick Marbers drama Närmanden, som har premiär 2 mars på Sveateatern i Sundsvall med Teater Västernorrland.

– Pjäsen har beröringspunkter med Strindberg, säger regissören Tomas Melander. Patrick Marber har tidigare skrivit en parafras på Fröken Julie, och Närmanden har vissa likheter med Ett drömspel när Alice liksom Indras dotter uppenbarar sig för människorna.
   Och liksom i Ett drömspel har dramat inte någon kontinuerlig intrig, den visar istället kondenserade ögonblick, snapshots, ur rollpersonernas liv under pjäsens fyra år.
   – När Alice har utfört sin mission försvinner hon, kvar på jorden blir tre personer som förhoppningsvis har förändrats av de erfarenheter de fått genom att träffa henne.
   Mitt i en virvel av svartsjuka, längtan och åtrå rör sig de fyra på scenen, och kanske kan de finna kärleken via internet.
   – Det är en kärlekspolitisk pjäs som diskuterar kärleken som konsumtionsvara, säger Tomas Melander. Den är ung och frän och Patrick Marber väjer inte språkligt för att säga vad han menar.

Ylva Lagercrantz

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare