Utopia 2012 hade premiär i november förra året på Backa Teater. Nu har Ulla Kassius fått pris för scenografin. Foto: Ola Kjelbye
Nyheter [2013-09-16]

Kassius bäst i världen

CARDIFF. Ulla Kassius kammade hem två prestigefulla pris på utställningen World Stage Design i Wales.
– Det här kommer som en chock, säger hon.

Backa Teaters scenograf Ulla Kassius gjorde i dagarna succé på den internationella världsutställningen World Stage Design 2013 i Cardiff, Wales. Som enda svensk på utställningen medverkade hon med scenografin till Utopia 2012 och vann två prestigefulla pris.
− Det är så roligt för Backa Teater och Utopia 2012! Det är som att föreställningen fortsätter att leva, säger Ulla Kassius.

I konkurrens med scenografer och teaterarbetare från hela världen utsågs Ulla Kassius med sin scenografi till Utopia 2012 till vinnare i kategorin Performance Design. Dessutom prisades hon i festivalens allra tyngsta kategori: Exceptional Achievement Across All Categories.
– Det här kom som en chock! Jag tycker att det är en otroligt vacker formulering och det känns verkligen som storslam! Så nu är man bäst i världen, nästan, och det är väldigt roligt!

Föreställningen Utopia 2012 hade premiär i november förra året på Backa Teater med manus och regi av teaterns konstnärlige ledare Mattias Andersson. Den kommer att sändas i Sveriges Television i december 2013.

* Läs Nummers recension av Utopia 2012 här.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare

2
  1. Jannike Grut 2013-09-16 06:36

    Because yoy are SO worth it Ulla Kassius!

  2. Catrin Eggers 2013-10-22 01:27

    Ja du har verkligen blick intelligens
    Kunskap o sinne o begåvning till tusen stort grattis Ulla