Recensioner [2006-04-21]

Mor och jag har precis haft ett samtal om dig – kaffet har aldrig smakat bättre på Teater Scenario


RECENSION/TEATER. Ett förhållandes alla faser avhandlas i Mor och jag har precis haft ett samtal om dig - kaffet har aldrig smakat bättre. Nummers Cecilia Djurberg har sett föreställningen.

Vill man berätta om brustna hjärtan kan man ta avstamp i nästan vilken musikgenre som helst. Binyam Haile väljer Marvin Gayes souliga Distant lover som intro till sin monolog, där kärleken är en raskt stigande heliumballong i vars snöre det sunda förnuftet dinglar oskyddat.
   Middagen står på bordet, den knallröda mattan kapar av rummet likt en lång kärlekstunga och i väntan på gästerna låter Carlos Feroso de första klunkarna vin jobba ihop sig med kroppen i väl valda danssteg. Men inga gäster kommer och kvällen blir ungefär som hos Grevinnan och betjänten. Fast Carlos Ferosos gäster är nog inte döda utan förmodligen bara omedvetna om att de är bjudna på middag, för denne Amor i rosa skjorta och dreads tycks ha en rätt svajig verklighetsuppfattning.
   På mindre än en timme har han också avhandlat ett fiktivt men ändå trovärdigt förhållandes alla faser, från flirten vid mjölkdisken på Netto, middagsbjudning, tennis med svärfar och ända fram till uppbrottet. Och det är med en obeskrivlig energi och enorm detaljkänsla Binyam Haile strör ut sina finstilta och ofta hemskt roliga textflagor, för att sen varsamt blåsa liv i dem likt känslokonfetti.
   Manuset har lite för många glappande luckor för att kunna nå de högre höjderna, men – med risk för att låta som en bostadsannons – både den 24-årige skådespelaren och hans pjäs är oslipade diamanter med stor potential. Det enda Haile saknar är egentligen erfarenhet. Och det hoppas jag att han ska få i massor – för jag vill se mer av honom.

Cecilia Djurberg

Share/Bookmark
Vilket betyg vill du ge föreställningen? (0 st)

För att sätta ditt betyg, för musen över Nummersymbolerna nedan och klicka på exempelvis symbol nummer 3 om du vill ge betyget 3.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare