assassins_fotoJohanMellinSTORMy Blomqvist Olsberg som Sara Jane Moore och Karin Mårtenson som Lynette ”Squeaky” Fromme siktar högt i Assasins på Södra teatern. Foto: Johan Mellin
Nyheter [2012-12-27]

Mord, paranoia och lyckliga slut

NUMMERS SCENTIPS. Vad kan vara med spännande än ett nytt scenkonstår? Nummer ser fram emot några smaskiga premiärer redan i januari 2013.

TEATER
Jag ringer mina bröder, Malmö stadsteater/Riksteatern
Jonas Hassen Khemiris roman Jag ringer mina bröder kom ut i höstas. Nu är det dags för pjäsen – också den en rasande och känsloladdad uppgörelse med våra fördomar. Amor försöker agera normalt i en paranoid stad, där ett brott just har begåtts. Men vad är egentligen ett normalt beteende? Regi: Farnaz Arbabi
Premiär 18 januari

MUSIKAL
Assasins, Södra teatern, Stockholm
Lättlyssnade melodier, hårdkokt ämne. De nio på rollistan i Stephen Sondheims musikal har ett gemensamt – de har alla mördat eller försökt mörda en amerikansk president. Musikalen, som hade premiär off-Broadway 1990 och har Tony Award-belönats fem gånger, sätts för första gången upp i Sverige.
Premiär 8 januari

TEATER
Den flygande handläggaren, Folkteatern, Göteborg
Gertrud Larsson utövar granskande journalistik – fast på teatern. Den flygande handläggaren är en tragiskt sann komedi om hur det funkar bakom kulisserna på Försäkringskassan, myndigheten vi alla älskar att hata. Pjäsen gjorde succé på Uppsala stadsteater under 2012. (Läs Nummers recension) Nu i ny tolkning!
Premiär 18 januari

TEATER
Lyckliga slut, Uppsala stadsteater
Lyckliga slut – en vederkvickande titel på en pjäs, som berättar om vardagsvåldet mot kvinnor. Liksom antologin med samma namn (med Susanna Alakoski som redaktör) handlar den om maktlöshet och destruktiva mönster, men mest av allt om styrka, mod, hopp och drömmar.
Premiär 19 januari

Scentipsen är även publicerade i Tidningen Vi nr 1/2013


Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare