Fördjupning [2005-01-01]

Sommarteater Kalmar län 2005

KALMAR. Många älskade sagofigurer går det att möta i Kalmar och på Öland i sommar. Dessutom bjuds ett och annat skratt för den vuxne.

Mycke Nöje
Pelle Svanslös
Sång, musik, dans och bus i Pelle Svanslös värld. Familjemusikal med sju skådespelare som de älskade katterna Pelle, Maja Gräddnos, Gammal-Maja, Frida, Elake Måns, Bill och Bull.
Spelas:I Krusenstiernska trädgården i Kalmar 30 juni – 4 augusti

Mycke Nöje
Stackars Pettson tältar
Pettson är på urdåligt humör och vill inte göra någonting. Findus gör allt för att gubben ska bli glad. Ännu ett teateräventyr med två av landets mest populära figurer. Fritt efter Sven Nordqvists böcker.
Spelas:På Bastionen i Kalmar 1 juli – 5 augusti

Vickell Nöjesproduktion
Ronja Rövardotter
Möt Ronja, Birk, Mattis, Lovis, Skalle-Per, grådvärgarna, rumpnissarna, vildvittrorna, de underjordiska, Borkarövarna och alla de andra figurerna från Astrid Lindgrens älskade saga.
Spelas:På Kalmar slotts borggård 2 juli – 5 augusti

Mycke Nöje
Brylcreme och polisonger
En fars i rock’n’ roll och raggarstil med diverse förvecklingar och komplicerade familjerelationer. Roligt och rörigt, men med ett lyckligt slut. I pausen serveras raggarkäk, dvs kokta med mos och Pucko.
Spelas:På Bastionen i Kalmar 8 juli – 6 augusti

Mycke Nöje
88-öresrevyn
Anders Brandel och Ingemar Bernthsson framför Hasse & Tages revy, precis så som de själva gjorde för trettiofem år sedan på restaurang Skeppet i Värtahamnen, Stockholm.
Spelas:I Krusenstiernska trädgården i Kalmar 13 juli – 4 augusti

Calmare Gycklare
Herr Ulrika Eleonora
Föreställning om Ulrika Eleonoras liv, från det att hon kom till Kalmar, tills dess att hon dog.
Spelas:På Rådhusgården i Kalmar under juli månad.

Vickell Nöjesproduktion
Story of the Slott
Lättsam revyföreställning som ger en humoristisk inblick i Kalmar slotts historia. Fakta blandas med fantasi, musik med tal och kanske en och annan ren och skär lögn!
Spelas: På Kalmar slotts borggård from 22 juli

ÖLAND
Ölands sommarteater
Robin Hood
Robin Hood och Lille John dansar Riverdance-nummer, Lady Marion sjunger hårdrock samt bjuder på fäktscener och hisnande stunttrick. Ett åttiotal aktörer intar Borgholms slott i sommarens familjeföreställning.
Spelas:På Borgholms slott 5 juli – 10 augusti

Anna Hedelius

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare