Rösta fram 2011 års bästa scenkonst i Norrland, Svealand och GötalandVi lovar att röstförfarandet går rätt till när du är med och väljer vinnarna till Nummers årliga publikpris.
Fördjupning [2011-12-15]

Rösta fram 2011 års bästa scenkonst i Norrland, Svealand och Götaland

TÄVLING/PUBLIKPRISET 2011. Var med och rösta fram årets bästa föreställningar och vinn ett teaterbesök. Ni Nummerläsare står, genom era läsarbetyg, för nomineringarna - nu är det dags att rösta fram årets bästa!

Genom läsarbetyg har ni under året nominerat scenkonstföreställningar till Nummers publikpris. Nu får ni utse vilka av de nio nominerade föreställningarna som ska vinna priset för ”Årets bästa föreställning – publikens val 2011”.

 

Samtidigt som du röstar tävlar du om ett inspirerande pris: Ett teaterbesök på en teater nära dig!

 

SÅ HÄR RÖSTAR OCH TÄVLAR DU:

 

1. Nedan hittar du tre listor med tre nominerade föreställningar vardera i landsdelarna Norrland, Svealand och Götaland. Välj ut din absoluta favoritföreställning – årets bästa – bland dessa. Du som har sett föreställningar i hela Sverige kan rösta i en eller flera av dessa tre landsdelar, men bara på en föreställning i varje landsdel.

 

2. Skicka ditt svar, ditt namn och din postadress i ett mejl till info@nummer.se med ”ÅRETS BÄSTA 2011” som ämnesrad, senast på julafton den 24 december.

 

3. Vi räknar rösterna och avslöjar sedan den bästa föreställningen i varje landsdel den 30 december, lagom till nyår. Bland de inskickade rösterna lottar vi fram en person som vinner ett besök på en närliggande teater.

 

NOMINERADE I NORRLAND

 

Katitzi, av Emma Broström efter Katarina Taikon, regi Kajsa Isakson, Riksteatern, Strömsund

 

Alla älskar Norman av Alan Ayckbourn, regi Frej Lindqvist, Norrbottensteatern, Luleå

 

Vargar i väggarna av Michael Cocke och ensemblen efter Neil Gaiman, regi Michael Cocke, Folkteatern Gävleborg, Sandviken

 

NOMINERADE I SVEALAND

 

Amadeus av Peter Schaffer, regi Alexander Öberg, Örebro länsteater, Örebro

 

C av Hamadi Khemiri, regi Hamadi Khemiri, Dramaten, Stockholm

 

Blåvingar av Gertrud Larsson, regi Michaela Granberg, Riksteatern och Örebro Länsteater, Örebro

 

NOMINERADE I GÖTALAND

 

Sjömanskyrkan inombords av Johan Forsman och Johan Rödström, Aktör & Vänner i Sjömanskyrkan, Göteborg

 

7 x Borås av Ylva Olaison, Jonathan Silén, Lennart Eriksson, Maia Hansson Bergqvist, Rick Stridsberg, Elisa Tattersall Wallin, Privatteatern, Borås stadsteater, Borås konstmuseum, Borås

 

De stränga anteckningarna av Jörgen Dahlqvist, regi Jörgen Dahlqvist, Teatr Weimar/Inter Arts Centre, Malmö

 

Så här räknade vi nomineringar
Av de recenserade uppsättningar som har fått 5 i snittbetyg av Nummers läsare plockade vi ut dem som fått flest antal läsarbetyg, och fick på så sätt fram tre nomineringar i varje landsdel (för turnerande föreställningar utgick vi från premiärorten). Nomineringarna räknades ut fram till den 14 december 2011.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare