Teaterdebut för Lisa x 2När Lisa Nilsson ställer sig bredvid Dan Ekborg på Stockholms stadsteaters stora scen i höst får biljettintäkterna anses säkrade.
Nyheter [2011-11-29]

Teaterdebut för Lisa x 2

Stockholm. Filmregissören Lisa Ohlin, nu aktuell med filmen Simon och ekarna, debuterar som teaterregissör på Stockholms stadsteater i höst. Affischansikte i musikalen Next to normal blir sångerskan Lisa Nilsson.

Next to normal är rockoperan som har vunnit Pulitzerpriset och blivit en stor kritiker- och publikframgång i New York. På Stockholms stadsteater kommer rollen som Diana, mamman i en kärleksfull, men dysfunktionell, familj, att spelas av Lisa Nilsson. Sångerskan har tidigare medverkat i några filmroller, men på scenen i huvudsak framfört sin egen musik.


Lisa Ohlin har regisserat flera hyllade långfilmer och teveserier, bland annat Veranda för en tenor, Kvalster och sex, hopp och kärlek. Nu aktuella Simon och ekarna bygger på Marianne Fredrikssons roman och har biopremiär den 9 december.
   – Jag har alltid älskat musikaler men Next to normal är dessutom samtida, modern och tar upp tabubelagda saker. Jag kände att det här kan jag berätta om, säger Lisa Ohlin i ett pressmeddelande.


Next to normal hade premiär off-Broadway 2008. Premiären på Stockholms stadsteaters stora scen är planerad till den 21 september 2012. Övriga roller görs av bland andra Dan Ekborg, Fredrik Lycke och Albin Flinkas.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare