Dansar med skatorKarl Dyall har lärt Kvarteret Skatan att dansa, annars är det mesta sig likt när humorgruppen intar Rival. Rachel Mohlin ser fram emot parmiddagar, peruker och Dessie på kurs.
Fördjupning [2009-09-28]

Dansar med skator

INTERVJU. Vilken är din favorit i Kvarteret Skatan? Vi kan inte välja, så vi skickade frågan vidare till Rachel Mohlin. På onsdag står hon på scen igen med hela kvarteret. Läs vad Sveriges charmigaste komiker tycker om Jenny, Dessie och Josephine Bornebusch.

Rachel, Kvarteret Skatan – i nöd och lust har premiär på onsdag. Det är andra gången ni gör en scenshow av er tv-serie. Hur känns det att stå på scen i stället för framför en tv-kamera?
   – Det blir mindre väntan och inte så mycket fika! Teaterscenen är osäkrare, så klart – utan möjlighet till omtagningar eller klipp. Samtidigt är det väldigt kul med närpublik. Och vi är ett väldigt tajt gäng efter sju år ihop.


Kan vi få lite skvaller om karaktärerna? Jenny letar visst fortfarande efter den rätte. Hur länge ska hon behöva hålla på, stackarn?
   – Är det verkligen så synd om Jenny? Jag tror inte det! Hon kommer i alla fall att ta alla tillfällen som bjuds för att hitta sitt livs kärlek. Och Dessie är också på gång med nya äventyr. Hon kanske går på någon kurs …


Vilken är din favoritkaraktär?
   – Åh, det är jättesvårt att svara på, de är ju så olika. Men jag är väldigt förtjust i scenerna vi gör alla tillsammans. Parmiddagarna gillar jag! Vi är som familjen Ewing – utlämnade åt varandra vid middagsbordet! Parmiddagarna ska vi aldrig sluta med.


Det är vi många som är glada över! Berätta om den nya skatan, Josephine Bornebusch.
   – Ja! Det är så härligt och inspirerande att ha med Josephine. Hon har kommit med många nya idéer!


Så hon får godkänt?
   – Ja, hon får full pott av mig!


Och fin frisyr, ser det ut som?
   – Ja, det blir en del perukhumor. Och så blir det koreografihumor!


Ja, ni dansar! Det var otippat.
   – Ja, vi har fått hjälp av den eminente Karl Dyall.


Åh, då blir det kanske lite locking?
   – Det fanns på önskelistan, men det ströks ganska snart, haha! Karl har snarare lagt sig på nivån ”gör en rak rad”. Men han är väldigt pedagogisk och har fått oss att spotta upp oss betydligt. Så det blir faktiskt rörelse och sång samtidigt. Det får du inte missa!


Självklart inte. Så hur känns det inför premiären?
   – Nja … det kan jag inte formulera med mina fruktansvärda premiärnerver. Men det blir en rolig resa. Jag tycker så mycket om Kvarteret Skatan, och ser fram emot dagen efter premiären. Och så ska det bli kul att vara på Rival! 
 


FAKTA
Humorshowen Kvarteret Skatan – i nöd och lust har premiär på onsdag den 30 september på Rival i Stockholm i regi av Emma Bucht. Kvarteret Skatan är en humorgrupp och en tv-serie som sänts sedan 2003, med Vanna Rosenberg, Johan Glans, Anna Blomberg, David Batra och Rachel Mohlin i rollerna. I denna deras andra scenföreställning medverkar Josephine Bornebusch istället för Anna Blomberg.

Liv Landell Major

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare