Nyheter [2014-08-20]

Anna Takanen ny teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern

STOCKHOLM. Den nya teaterchefen på Kulturhuset Stadsteatern är nu utsedd. Det blir Anna Takanen, skådespelare, regissör och i dag konstnärlig ledare på Göteborgs Stadsteater sedan nio år.

Anna Takanen tar över den tomma stolen efter Eirik Stubø, som lämnade chefsposten efter sex månader för att gå till Dramaten (läs Nummers artikel här). Nyheten om att Benny Fredriksson hade utsett en ny teaterchef avslöjades av DN i går, och till tidningen säger Takanen att hon ser fram emot att arbeta med teaterns ensemble, hon utlovar nyskriven dramatik och satsningar på mångfald:
– Om Stockholms stadsteater ska vara en angelägenhet för alla stockholmare, så ligger min stora uppgift där, att ta ett grepp på mångfalden. Det tar tid. Ett sätt är genom det nyskrivna, ett annat sätt är genom rekrytering av vår personal. Man får gå flera vägar. Jag ska också knyta till mig ett antal regissörer som jag tycker har ett spännande scenkonstspråk, ett regiteam som tillsammans med ensemblen ska ta hand om visionsarbetet för Stadsteatern. Det är vad jag kan utlova i dag, resten vill jag processa med personalen.

Anna Takanen, född 1968, är skådespelare och regissör, och för närvarande konstnärlig ledare och vice vd vid Göteborgs Stadsteater. Hon var en del av Unga Klara/Stockholms Stadsteater 1995–2005, har frilansat som regissör på Göteborgs Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Backa Teater, Stockholms Stadsteater och Unga Klara. Hon tillträder som teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern den 16 mars 2015.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare